Aszkorbinsav legjobb C vitamin

     Miért jó az aszkorbinsav, ha rendszeresen fogyasztja?

Az aszkorbinsav gyógyszertári minőségben természetes eredetű, bioaktív, vízben oldódó vitamin.
Napi rendszerességgel fogyasztva hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Hatékony a vírus-, és a baktérium fertőzések megelőzésében.

Miben segít?

Enyhíti, vagy megakadályozza a légúti, légzőszervi megbetegedések, cseppfertőzések kialakulását. Fokozza az ellenálló képességet, hatástalanítja a szabad gyököket. Segíti az égési sérülések, sebek begyógyulását, serkenti a hegképződést. Csökkenti a vénás rögök kialakulásának a lehetőségét, segíti a szervezetbe a vas beépülését.
Ellensúlyozza a rákkeltő anyagok és az élelmiszerekben előforduló káros anyagok hatásait, mérsékli az allergén anyagok okozta panaszokat.aszkorbinsav

Elősegíti a májban a gyógyszerek, a mérgek, idegen anyagok kiválasztódását, és közömbösítését. Csökkenti a fogínybetegségek valamint a szürke hályog kialakulásának lehetőségét. Kiemelkedő szerepet tölt be a kollagénképződésben, erősíti a szövetek terhelhetőségét és rugalmasságát. Csökkenti a sérülékenységet, regeneráló hatású. Kollagénképző hatásánál fogva javítja a bőr struktúráját és feszesíti azt.

Kinek ajánlott az aszkorbinsav?

  • Fogyókúra esetén segíti a problémás területeken lévő lerakódások megszűnését és az utolsó felesleges kilóktól való megszabadulást.
  • Általános egészségmegőrzésre napi 1000-3000 mg ajánlott.
  • Veszélyes-, vagy allergén anyagokkal foglalkozóknak megelőzésként,
  • Húgyúti fertőzések kiegészítő kezeléseként,
  • Fogyni vágyóknak,
  • Aki kevesebb kozmetikai (kence-fice) hatást akar,
  • Stresszes életvitelt élőknek,
  • Dohányosoknak,
  • Időskorúaknak,
  • Betegségből lábadozóknak napi 2000-10000 mg-os emelt adag ajánlott.

 

Az aszkorbinsav bevitele a szervezetbe.

A jó L minőségi aszkorbinsav több helyről is megvehető. A patikában, gyógynövényes boltokban és kifejezetten a minden napi vitaminok (bió) boltjában is. Nem kell más csak egy ivó pohár amit megtölt vízzel, lehetőleg lúgos ásványvízzel és beleteszi a megvásárolt port. Vízben oldódó vitaminról lévén szó ez hamar feloldódik és rögtön fogyasztható is. Megjegyzem meglehetősen savanyú, citromos íze lesz. Ezt sokan nem is szeretik és talán pont ezen tulajdonsága végett nem fogyasztják. Nagy kár, de van megoldás az ízesítésére. Egy hagyományos és természetes édesítő szert kell alkalmazni ami nem más mint a méz. Most arra gondol, hogy nem mondtam újdonságot ezzel. Így van, de sajnos sokan elfejetik a természet adta egészséges mézet használni nem csak ebben a helyzetben hanem egyéb területen is. Ajánlom figyelmükben a helyi piacon beszerezhető, a termelői mézet megvásárolni és fogyasztani, használni.

Mellékhatások:

Már az első alkalom után is észlelhető az aszkorbinsav hatása főleg az emésztő rendszerünkben. Miben nyilvánul ez meg? Ha tartósan issza egy hét után észlelheti, hogy a széklete lazább lesz és netán napi egy ürítés helyett kettő alkalom szükségeltetik. A szellentése gyakorivá válhat. Itt megjegyzem, hogy ha ez önt zavarja akkor a napi adagját csökkentse vissza a felére. Majd néhány nap elteltével emelje ismét fel. Megfogja azt találni milyen napi adag az elviselhető a két mellékhatásból. Kérem ne hagyja abba a C vitamin fogyasztását ezen kissé kellemetlen momentumok végett. Meglássa majd, hogy hosszabb távon meglepetések helyett összességében jobban fogja magát érezni. És nem utolsó sorban a betegséget, a megfázás, az orr folyás el fogják Önt kerülni. Így megéri az ért kellemetlenség, tapasztalni fogja, hogy egészsége visszajön.

 

Jó egészséget

Sándor István

Facebook

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.