Magnézium pótlás fontos

     Talán mostanság lett a legfontosabb a magnézium pótlás.

     A magnézium pótlás fontos, mert az alap ásványi anyagok egyike. A kalcium mellett a második legfontosabb, amire szükség van a szervezet működésében. A két elem egymást segítve épül be és használódik a csontok, az idegrendszer és izmok területén. A magnéziumhiány nem jó, mert több száz enzimnek alapköve. Testünk nagyon sok, parányi vegyi üzemet tart fent azért, hogy előállítsa azokat a savakat és lúgokat, amikre a működésük folyamán szüksége van.

    Természetes forrás a növényekből nyerhető. A földben egyre kevesebb magnézium van így a növényekben is. Külön pótolni kellene tápoldatban vagy elégetett növények hamuját szétszórni, hogy elegendő legyen a földben. Így a haszonnövényeink feltudják használni és fogyasztásukkor magunk is. Ahhoz, hogy ne szenvedjünk magnéziumhiányban más állapotban is ki kell egészíteni azt nap mint nap. Ezt étel kiegészítővel, vagy fürdőhelyeken, a bőrön keresztül lehetséges. A D vitaminról se felejtkezzen meg, hisz segít a felszívódásban.

    A magnézium hiányról mikor beszélünk?

Idegeskedés és stressz hétről hétre, gyengül a strapabíró képessége, étvágytalan lesz. Változik a személyisége melankolikus és depressziós tüneteket vesznek észre mások önön. Izomgörcsök jelentkeznek ami fejfájással párosulhat. A végtagjai óhatatlanul kényszeresen mozognak, rángatózik (jár keze-lába). Rosszul alszik, mert a szénhidrát- és zsír-anyagcseréje megváltozott és súlygyarapodása is jelentkezhet. Megemelkedett vérnyomás, az erei összeszűkültek és rugalmasságát veszítette, visszerek alakultak ki a térdhajlatban. A vérkép vizsgálatból kiderül, hogy magasabb lett a vércukor szintje, emelkedett a koleszterin értéke. Szívritmus zavarok amit ön is észrevehet a rendszertelenül jelentkező, hirtelen ok nélküli szapora szívverés formájában. Izomgörcs a szívben, az az infarktusa volt. A fenti esetekben mindig a magnézium hiányára vezethető  az állapot.

   A magnézium pótlás rendben legyen mit lehet tenni?

     Be kell illeszteni a napi étkezésbe több olyan ételt aminek a magnézium tartalma van. Előnybe kell azokat a növényeket részesíteni ahol az átlagnál is magasabb az Mg.

  • Ilyenek például a gabona félék: búza, rozs, árpa, köles, hajdina, len mag.
  • Zöldségféle: spenót, kelbimbó, brokkoli, avokádó, stb. Minél zöldebb, annál jobb.
  • Diófélék, olajos magvak, tök mag, napraforgó mag, dió, tonhal, tőkehal, gyümölcsök.

Meglehetősen macerás naponta úgy enni, hogy a magnézium kiegészítés megfelelő legyen. Nézni, hogy mi tartalmaz és mennyit, azonkívül nyersen ehető vagy főzni kell. Felmerül a kérdés, hogy alternatív megoldás létezik? Igen a rövid válasz.

      Kipótolni a magnézium ásványi szintet.

Talán az egyszerűség az ami rejlik az étrend kiegészítőkben. A Coral Club több olyan terméket is kínál ahol a magnézium pótlást könnyen megoldhatja.

Magnézium pótlás

Ahhoz, hogy megtudja vásárolni a Coral Club termékeit regisztrálni kell. Ez után új kapuk nyílnak meg Ön előtt. Úgy mint kedvezmény minden termékre (kb 130), rendszeres havonta más-más termékekre vonatkozó akció. Személyes fiók és nem utolsó sorban az Ön invitálására érkező vásárlások utáni jutalom.

Ha szeretnél többet megtudni a Cora Club-ról kattins ide

Jó egészséget.

Késsel villával ássuk meg a sírunkat. részletekért katt.

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.
Posted in Ásványi anyagok, Vitamin and tagged .