Késsel villával ássuk sírunkat.

Késsel és villával ássuk meg saját sírunkat!

     „ Késsel villával ássuk meg saját sírunkat!” – Írta a neves amerikai táplálkozási szakértő Paul C. Bragg. A kutatások eredményeire támaszkodva kijelenthető, hogy a modern ember és különösen a nagyvárosi népesség radikálisan megváltozott étkezési szokásai a rossz bélrendszer kialakulásának fő oka.

Mindig rohanunk és ritkán szentelünk kellő figyelmet az étkezésünknek. Gyorsan elfogyasztunk egy péksüteményt, szendvicset, vagy leves porból készült levest és már rohanunk is tovább. Étrendünkben sok a zsír és szénhidrát, és vészesen kevés a növényi rost, amelyek egyébként annyira fontosak a bélrendszer egészséges mikróflórájának helyreállítására és megőrzésére.

Érdekes tény,

 hogy genetikailag mi gyűjtögető és vadászó lények vagyunk, és genotípusunknak nagy mennyiségű ételrostban és prebiotikumban gazdag növényi étel felel meg. Ismeretes, hogy a régen élt emberek naponta mintegy 200g (!) különféle ételrostot – és ebben többek közt akár 50 g inulint (prebiotikum, a bélrendszer hasznos lakto- és bifido baktériumainak legjobb tápanyaga) fogyasztottak el. A legtöbb fejlett országban a statisztikák szerint a napi ételrost bevitel 20 g alatti, a prebiotikumé pedig nem haladja meg a 2-4 g-ot! Késsel villával nem nagyon étkeztek.

Probiotikumok: – élő organizmusok, amelyek a szervezet alapvető mikroflóráját alkotják, biztosítják a hasznos baktériumok optimális összetételét, meggátolják a kóros baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben, javítják a szervezet funkcióit. A probiotikumok közül a legaktívabbak és leghasznosabbak – a bifido baktériumok (longum) és a lakto baktériumok (acidophilus).  

késsel villával

Prebiotikumok – növényi rostok vagy más szóval oldhatatlan cellulóz rostok (a legtöbb növényben megtalálható), amelyeknek jótékony hatásuk van a szervezet mikro flórájára. A prebiotikum szót először Glenn Gibson professzor használta 1995-ben (Reading egyetem, Anglia). Ő a következő meghatározást adta a kifejezésre: a prebiotikumok – emészthető étel összetevők, amelyek javítják egészségünket a vastagbélben található egy vagy néhány hasznos baktérium növekedésének és aktivitásának szelektív stimulálásával. Később M.B. Roberfroid doktor (2007) a prebiotikumokat, mint a bélrendszer mikroorganizmusainak szelektíven emészthető étel komponenseit határozta meg, amelyek megváltoztatják a mikro-flóra összetételét és aktivitását, és ezzel hozzájárulnak a közérzet javításához.

Mi a teendő? Az hogy késsel villával étkezzen, nem.

Hogyan védjük meg a bélrendszerünk mikro-flóráját és hogyan lássuk el az összes szükséges mikroorganizmussal a megfelelő összetételben ? Nincs más teendő csak késsel villával változtassuk meg étkezésünket.

Ezeket az ételeket kerülje, vagy csökkentse a fogyasztását:

Hús, sajt, szalámi, kolbász tojás, zsír- állati eredetű étel maximum hal. Kenyér, pékárú, édesség, burgonya, tészta cukor (kristály), fűszerek. Tartósítószerek, konzerv, tartósított élelmiszerek. Szénsavas üdítő italok és szeszes italok. Fogamzás gátló (ajánlott más alternatívát választani) és a cigaretta.

Mit lehet akkor fogyasztani ezek után?

Hal sütve, főzve és grillezve. Vízben főtt barna rizs, hajdina, hajdina tészta, köles és bulgur, késsel villával. Zöldség leves burgonya nélkül. Gyümölcsök sorban mindegyik. Kezdve a szezonálistól a déliig, (aszalt gyümölcsök) had ne soroljam fel. Kefir, fehér joghurtok és aludttej. A tejet mellőzze, ugyanis a felfőtt szervezetnek nincs szüksége rá. Müzli és olajos magvak, úgy mint tökmag, napraforgó, mogyoró és a dió. Ezekből napi 5 deka már elegendő. Gyógy teák, borsmenta, citromfű és zöld tea. Zöldséget salátának, vagy párolva, hagymával fokhagymával és citrom. A végére hagytam az egyik legfontosabb természetes édesítő táplálékot a MÉZET.

késsel villával

Bakony méz.

Természet adta, vagyis a szorgos méhek és a legjobb eledel. Tegyen mindenbe mézet, vagy egyen mindenhez mézet amihez csak lehet. Egy szabály van a mézzel kapcsolatban, hogy ha azt 43 Celsius fok felet használja akkor oda vésznek a benne található enzimek teljesen. És csak mint édesítő táplálék hasznosul.

Szuper flóra.

Super flora 90 db növényi kapszula.

Van más megoldás is:

A Coral Club Super-Flora terméke:  

  • Helyreállítja a bélrendszer mikróflóra egészségét
  • Megelőzi a diszbakteriózis, meteorizmus, nehéz gyomorérzet kialakulását
  • Javítja az emésztést és anyagcserét
  • Segíti a hasznos tápanyagok felszívódását
  • Segíti a bélrendszer saját, egészséges mikroflórájának fejlődését
  • Hasznos ételmérgezések esetén vagy allergiás reakcióknál, bélfertőzéseknél.

Jó egészséget.

A  C vitaminról.

 

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.
Posted in élet, Étkezés.