Egészségünk visszaszerzése

Első lépés az egészségünk visszaszerzése.

Egészségünk visszaszerzésében váljunk tudatossá és szerezzünk információt! Sokan még a testüket sem ismerik igazán, nincsenek tisztában a működésével, nem figyelnek a jelzéseire. Pontosabban úgy figyelnek rá, hogy rögtön orvoshoz futnak ha valamilyen tünet, fájdalom, elváltozás megjelenik. Megnyugszanak, ha a recept a kezükben van. Ez így rendben is volna, ha a gyógyszerek nem csak a tüneteket kezelnék, hanem az alap okot is megszüntetnék.
Logikusnak tűnik, hogy ha a betegségek szinte kivétel nélkül a nagy savterhelésre vezethetők vissza, akkor talán ezt kellene először orvosolni, nem pedig akár tovább növelni a savasodást vegyi anyagok (gyógyszerek) bevitelével.

Savasság és lúgosság.

Szervezetünk 7,35-7,45 közötti pH értéket tart fenn a vérben, ami a 14-es skálán enyhe lúgosságnak felel meg. Létfontosságú, hogy a vérnek ezen tartományon belül legyen a pH-ja.

egészségünk visszaszerzéseEzért a szervezetünk az egészségünk visszaszerzése céljából mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt fenn tudja tartani. Mi viszont az elfogyasztott ételeink nagy részével, a káros szenvedélyeinkkel, a mérgelődésekkel, stresszel, stb. folyamatos savterhelésnek tesszük ki a testünket. Hogy fennmaradjon az egyensúly, a szervezet elkezdi felhasználni a csontokban, szövetekben lévő lúgos ásványi anyagokat, hogy semlegesítse a sok savat. A felhalmozódott savakat, amiket nem tud semlegesíteni, salakként lerakja a szövetekbe, ízületekbe, zsírmolekulákba. Fokozatosan eltömődnek az erek, a nyirokutak. A következménnyel számos ember találkozik ízületi fájdalmak, különböző gyulladások, érelmeszesedés, csontritkulás, köszvény, kövek lerakódása, elhízás, infarktus, stb. formájában.

Miért olyan veszélyes, ha elsavasodik a szervezetünk?

Savas közegben semmilyen élettani folyamat nem zajlik jól, nem működnek a méregtelenítő enzimek sem. Az emésztő enzimek csak lúgos környezetben tudnak termelődni, ezért a savasság tönkreteszi az emésztést. Attól, hogy valamit megeszünk, még nem biztos, hogy a tápanyag eljut a sejtjeinkbe, ehhez ugyanis az enzimek optimális termelődésére is szükség van.
A savasság nemcsak energiahiányos állapotot teremt, hanem oxigénhiányt is. Az egészségünk visszaszerzése véget Otto H. Warburg biokémikus sokat tett. Őszerinte a savasság és az oxigénhiány mint a jegyesek, kéz a kézben járnak, egyik sincs a másik nélkül. Savas közegben a vörösvértestek összetapadnak mint a rolnizott pénz, nem tudnak elegendő oxigént vinni a sejtekhez, onnan elszállítani a CO2-ot. Nem tudják vinni a tápanyagot, vitamint, gyógyszert, stb. és hozni a salakanyagot. A sejtek egy idő után így elhalnak, vagy szerencsétlenebb esetben elfajulnak és burjánzásnak indulnak (daganat). A savasodással gyulladás is együtt jár a szervezetben, mert az oxigén- és tápanyaghiány miatt sérült sejteket a szervezet idegenként fogadja – gyulladásos folyamattal reagál.

Savas és oxigénhiányos környezetben

az összetapadt vörös vértestek nehezen jutnak el a hajszálerekbe, emiatt rossz lesz a tüdő és a vese hajszálér-keringése is. Így nem tudják a méregtelenítő funkciójukat sem ellátni rendesen. A folyamat eredményeként még több savasságot termelünk, még kevesebb tud kiválasztódni, így egy valóságos ördögi kör jön létre.
Az elsavasodás 7 fázisa:
energiahiány, fáradékonyság, allergiák, bőrproblémák megjelenése.
Nyálkaképződés, hasmenés, székrekedés gyulladások megjelenése.
Meszesedés (artériák, ízületi problémák, érszűkület), fekélyesedés, leépülés.
A skálán nemcsak lefelé, hanem felfelé is lehet mozogni! Ez mindenképpen jó hír. Viszont nincs ingyen, mint ahogy semmi sem. Nincs ingyen egészség. Nehéz, fáradságos munkával évek hosszú sora alatt elsavasítjuk a szervezetünket, közben nem veszünk tudomást a jelekről, amiket a testünk küld. Derült égből villámcsapásként éljük meg, ha valami nagy baj történik (infarktus, stroke, daganatos megbetegedés, stb.), pedig sokat tettünk a létrejöttükért.

Mi a teendő?

A savas szervezetet nem lehet meggyógyítani. Előbb meg kell szüntetni a savas állapotot, feltölteni a szervezet ásványi anyag raktárait, beállítani a pH egyensúlyt. Utána a legjobb orvos – a saját szervezetünk – elkezdi beindítani az öngyógyító folyamatokat. Az egészségünk visszaszerzése a szervezetünk dolga. Ő tudja, hogy nem a tüneteket kell kezelni, hanem az okot kell megszüntetni. Szedjen C vitamint, D vitamint, kalciumot és magnéziumot.
Önnek az a dolga, hogy segítse a teste munkáját! Ismerkedjen meg a lúgosító készítményekkel. Kezdje el használni őket, hogy megtapasztalhassa a csodát, amit a visszanyert egészség állapota tud adni!

Coral Club

Jó egészséget.

Facebook

Megoszthatod bárkivel, ha tetszett. Az ikonok segítenek ebben.
Posted in élet, Étkezés.